Uncategorized

VAŠE TIJELO ĆE SE PREPORODITI: Izbacite BIJELI HLEB iz ishrane dogodiće se ove TRI STVARI!

Hljeb je jedna od najomiljenijih namirnica, ali ukoliko ga izbacite iz ishrane, dogodiće se nevjerovatne stvari.

Hljeb postoji u mnogo različitih oblika, a ta ugljenohidratna bomba štetna je za naše tijelo i liniju, ali nam isto tako i crpi energiju.

Ukoliko biste omiljenu namirnicu izbacili iz ishrane, dogodile bi se tri nevjerovatne stvari u vašem organizmu.

1. Izgubićete kilograme uzrokovane vodom

Copy

Hljeb je prepun ugljenohidrata, a njihovo naglo izbacivanje iz prehrambenih navika na vašem tijelu primjećuje se gotovo trenutno, i to u obliku gubitka kilograma. Ali nije riječ o instant-mršavljenju, već o gubitku vode koja se sakuplja u tijelu.

Ukoliko izbacite hljeb, lakše ćete izgubiti kilograme

Tijelo skladišti ugljenohidrate u obliku glikogena, mlečne kiseline koja sakuplja vodu. Svaki gram ugljenohidrata zadržan u tijelu, u njemu zadržava i veže tri do četiri puta više vode od svoje težine.

gluten-free-white-sandwich-bread-with-seeds-being-squeezed

2. Nećete više stalno biti gladni

Prerađeni ugljenohidrati, kakvih je prepun bijeli hljeb, u vašem organizmu uzrokuju nagli porast i skok šećera u krvi koji potom vrlo brzo pada. Ove promjene mozgu šalju nejasne signale koji povećavaju osjećaj gladi i žudnju za hranom, zbog čega se debljamo.

Hljeb je prepun prerađenim ugljenimhidratima

Ali to ne znači da iz prehrane morate u potpunosti da izbacite hljeb, već da prazne kalorije i bijeli hljeb zamijenite onim napravljenim od cjelovitih žitarica koje regulišu i balansiraju šećer u krvi.

3. Energija će vam porasti, a probava se poboljšati

Za razliku od integralnog ili crnog, beli hleb ne sadrži vlakna koja su prekopotrebna za normalan rad crijeva i probave. Takva hrana uzrokuje zatvor i probleme s probavom.

Nakon što izbacite bijeli hljeb iz menija i u svakodnevnu prehranu uvrstite cjelovite žitarice, probava započinje normalan i olakšan rad.

Osjetićete porast energije

Isto tako, ugljenohidrati su hrana i gorivo za mozak. Ako je ono kvalitetno, mozak radi normalno, bez smetnji, ali ako hrana za mozak nije zdrava, tijelo reaguje negativno, pa se pojavljuje osjećaj malaksalosti i umora.

Copy

Related Articles

Close
Close