Učinkovit i jeftin način čišćenja organizma

3 Min Read

Sodu bikarbonu danas možemo koristiti na razne načine, a ona je kao lijek danas sve traženija. Osim što je dobra za čišćenje, njegu lica te ima mnoge druge namjene i koristi, sodu možemo koristiti i za liječenje želučanih tegoba, odnosno za neutraliziranje kiseline.

Osobe koje konzumiraju sodu bikarbonu imaju smanjen rizik za obolijevanje od kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, osteoporoze i gihta.

Negativni učinci prekomjerne kiselosti u tijelu su višestruki i ozbiljni, ovo su neki:

Najčešći simptomi visoke kiselosti u tijelu uključuju nizak spolni nagon, hladne ruke ili noge, nakupljanje sluzi, bolovi u zglobovima, bolovi u mišićima, metalni okus u ustima, žgaravica i još mnogo toga.

Copy

Da biste optimizirali zdravlje i spriječili ozbiljne zdravstvene probleme, trebali biste neutralizirati kiselost, a ključ je zdrava i uravnotežena prehrana.

Uz to, sljedeći recept sa sodom će vam biti od velike pomoći:

Sastojci koji su potrebni:

  • 2 kšike svježeg limunovog soka ili domaćeg jabučnog octa
  • ⅓ kašičice sode bikarbone
  • 250 ml vode

Upute za pripremu:

Pomiješajte sastojke i smjesa će početi pjeniti. Čim prestane, dodajte vodu i odmah je popijte. Pije se 7 dana pa se pravi pauza od 2 sedmice.

Alkalizuje tijelo

Kombinacija limuna i sode bikarbone alkalizuje cijelo tijelo. To nam pomaže, naprimjer, u borbi protiv acidoze koja se može desiti kada bubrezi ne uklone dovoljno kiseline iz tijela, ili kada tijelo proizvodi previše kiseline. Ovo je takođe odličan lijek za bubrege, olakšava njihov rad, a pomaže i da se tijelo očisti, a masti sagore.

Metabolizam

Već ste čuli da limun ubrzava probavu, ali ako mu dodamo malo sode bikarbone dobićemo odličnu mješavinu koja se uspješno bori protiv nadutosti, ali i pomaže u borbi protiv gastroezofagealnog refluksa.

Čisti tijelo

Ova mješavina čisti našu jetru, a doza vitamina C jača tijelo, te mu pomaže da se izbori sa bolestima. Zato ne zaboraviti da svako jutro popijete limunadu u koju ste razmutili i malu kašičicu sode bikarbone.

Na taj način ćete regulisati loš holesterol i poboljšati rad kardiovaskularnog sistema.

Isprobajte danas, a već sutra ćete osjetiti pozitivne učinke.

Ostajte zdravi!

Copy
Share this Article
Leave a comment