Zdravlje

TRI RECEPTA OD LOVOROVA LISTA: Liječi čukljeve na nogama, pomaže kod proširenih vena i poboljšava pamćenje

AKO JE OBJAVA KORISNA, PODIJELITE JE SA SVOJIM PRIJATELJIMA. HVALA!

Mali je broj ljudi koji znaju da se lovorovo lišće pored korištenja u kuhinji takođe uveliko može koristiti u svrhu liječenja.
Lišće se koristi za pripremu izvrsnog ljekovitog ulja koje posjeduje mnogo korisnih svojstava za naše zdravlje, a možete ga sami pripremiti kod kuće.

Ovo su neke od zdravstvenih dobrobiti:

Umiruje živčani sistem
Pomaže kod bolnih zglobova
Odličan kod problema varikoznih vena
Poboljšava mentalnu aktivnost
Jača imunitet
Sastojci koji su vam potrebni:

Copy

30 grama lovorovog lišća
250 ml maslinovog ulja
Upute za pripremu ulja od lovora:

Usitnite lovor i prelijte ga maslinovim uljem. Smjesu stavite u staklenu bocu, zatvorite i stavite na tamno mjesto 14 dana. Promućkajte s vremena na vrijeme.

Nakon 14 dana, iscijedite tečnost kroz gazu i prenesite u drugu posudu. Prije primjene zagrijte i nanesite na bolna područja te masirajte.

Lovorov list kao lijek za čukljeve:

5 velikih lovorovih listova, što sitnije sameljite i prelijte s 96% alkoholom (100 ml). Ostavite 7 dana da odstoji, nakon čega treba procijediti.

Smjesom mažite čukljeve, ali prije toga naparite noge u 3 litra tople vode sa kašikom sode bikarbone. Obrišite noge, namažite sa smjesom, obucite kraće pamučne čarape i lezite.

List lovora kao prva pomoć kod stresa:

Sve što treba da uradite je da zapalite suhi lovor u pepeljari. Izađite iz sobe na 10 minutа а kаdа sе vrаtite, primjеtit ćеtе pоtpunо drugаčiјu аtmоsfеru. Osjetit ćete prijatan, opuštajući miris.

Zbоg оslоbаđаnjа supstаnci izаzvаnih sagorijevanjem, pоbоlјšаvа se аtmоsfеra i stvаrа pоzitivni prоtоk еnеrgiје. Udаhnitе dubоkо i pustitе dа miris umiri i tijеlо i duh.

Sretno!

Izvor: trikica.com, atma.hr

Copy

Related Articles

Odgovori

Close
Close