Kako sam ojačala kosti uz ovaj domaći recept

2 Min Read

Artritis često uzrokuje veoma neprijatne bolove i zahtjeva poseban tretman. Živjeti sa boli zaista nije lako, ali na svu sreću i ne moramo jer postoji toliko mnogo narodnih lijekova.

Artritis je upala zglobova. Uzrokuje bolove i ukočenost zglobova, a simptomi se pogoršavaju s godinama. Zato vam danas donosimo jako kvalitetan napitak za ublažavanje bolova u zglobovima.

Nekoliko napitaka koji pomažu kod artritisa i bolova u zglobovima

Moćni domaći sok od trešanja

Copy

Trešnje sadrže antocijanin koji deluje kao snažni antiupalni agens i ublažava bolove uzrokovane artritisom. Sadrži beta karoten koji je veoma djelotvoran u liječenju reumatoidnog artritisa.

Stručnjaci kažu da njegov uticaj drugačije djeluje na ljude, sok od višanja nekima donese olakšanje nakon par dana dok je nekima potrebno i nekoliko meseci redovnog konzumiranja da bi primijetili poboljšanje. Pijte dvije čaše soka, dva puta dnevno.

Sok od sirovog krompira je jedan od najboljih prirodnih sredstava za probleme uzrokovane artritisom, a koristi se vekovima u te svrhe. Tradicionalni metod pripreme soka od krompira jeste da isečete krompir na veoma tanke ploškice, zajedno sa korom i stavite ih u čašu napunjenu vodom, preko noći. Ovu vodu popijte ujutro na prazan želudac.

Ove sokove pravite od sirovog voća i povrća uz pomoć sokovnika ili blendera.

Sok od ananasa je takođe itekako kvalitetan:

  • 1 ½ šalice ananasa
  • 7 mrkvi
  • 4 stabljike celera
  • ½ limun

Upute za pripremu ovog napitka:

Sve sastojke izmiješajte. Zapamtite, limun ne morate guliti.
Pijte jedanput dnevno.

Spremite i vi ovaj domaći lijek i ukusni napitak će je uveliko ublažiti.

Uživajte!

Copy
Share this Article
Leave a comment