Zdravlje

Kako sam OJAČALA KIČMU koristeći pastu od kurkume na ovaj način

Isprobajte i vi ovaj moćan domaći recept od kurkume.
Ona zaista uveliko oporavlja organizam i obnavlja kičmu. Moramo naglasiti da je veoma popularan kod doktora alternativne medicine.

Za početak pripremite pastu od kurkume na sledeći način:

  • 40 gr kurkume u prahu,
  • 100-150 ml vode.

Naspite kurkumu u prahu u vodu, promješajte i dovedite do ključanja. Kuhajte oko 8 minuta, dok se sadržaj ne zgusne. Stalno mješajte. Ako je mješavina suviše gusta, dodajte malo vode. Smjesa treba da liči na gusti jogurt.

Copy

Za to vrijeme pripremite mlijeko na ovaj način:

  • 250 ml mlijeka
  • 2 kašike (40 ml) meda
  • bademovog ulja (po želji),
  • dodajte meda po ukusu.

Mlijeko prokuhajte i dodajte u njega bademovo ulje (po želji). Sklonite sa vatre i sipajte u šolju. Dodajte 1 kašičicu pripremljene paste od kurkume. Zasladite medom po svom ukusu.

Pastu od kurkume možete pripremiti u većoj količini i na duži period. Pastu čuvajte u frižideru, može trajati i do 40 dana. Gotovu pastu dodajite u vruće mlijeko po 1 kašičicu.

Savjet koji je dobro znati: Oni koji imaju probleme sa žučnom kesom: bolje ne rizikovati, jer kurkuma ima diuretski efekat.

Za šta je sve kurkuma odličan lijek:

Savremena nauka kao i tradicionalna medicina, visoko cijeni ovu ljekovitu biljku. Žuti alkaloid kurkumin jeste glavni aktivni sastojak kurkume. Ljekovitost kurkume, objašnjava se time što ljut ukus ove biljke ubija klice i parazite, uništava naslage sluzi, masti, ljepljive toksine, podstiće krvotok i kompletan metabolizam. Gorak okus je najbolje sredstvo protiv trovanja, groznice, upala, bolesti krvi i kože.

Takođe, uklanja taloge i ljepljive toksine, čireve, salo, znoj, gnoj, svrab, čisti majćino mleko, matericu i jetru.

Kurkuma se može nabaviti u svakoj bolje snabdjevenoj prodavnici hrane.

Nadamo se da će vam ovaj lijek pomoći u oporavljanju kičme, te zaustavljanju bolova.

Spremite ga i vi.

Izvor: infosavjetnik

Copy

Related Articles

Odgovori

Close
Close