Uncategorized

AFTE NESTAJU ZA 3 DANA, A BOL PRESTAJE VEĆ ZA 24 SATA: Samo nanesite ovo na njih, sastojak koji sigurno svi imate u kuhinji

Ukoliko vam se u ustima pojavila mala ranica, poput čira, riječ je o afti, koja se pojavljuje na sluzokoži usana. 

Nema jasno definisanog uzroka zbog kojeg se afte pojavljuju ali je predpostavka da se radi o sljedećim uzrocima: genetska predispozicija, nezgodne povrede četkicom za zube, bombonom, grickalicama ili nekim drugim stranim tijelom, nagrizanje rane začinjenom, kiselom ili vrlo slanom hranom, hormonalne promene i stres, nedostatak vitamina B i minerala poput gvožđa, cinka i folne kiseline, pad imuniteta, alergije, ili pak ishrana koja podrazumijeva gluten.

sve-o-aftama

Ovo može biti veoma neprijatno, a povremeno i bolno ukoliko se dugo zadrži. Kako bi afta što pre nestala tretirajte je prirodnim medom, dakle med mora biti potputno prirodan i zdrav.

Copy

Ukoliko se prirodni med nanosi na aftu nekoliko puta u toku dana, već za 24 sata oslobodiće vas bola, a nakon tri dana afta će u potpunosti nestati.  Neće doći do alergijskih reakcija, niti rezistencije kao što je slučaj sa antibioticima. Tokom terapije sa medom, usta slobodno možete da dezinfikujete hidrogenom, piše Srbija Danas.

Copy

Related Articles

Close
Close